‘On-Bepaald’

Published on
20 April 2022

‘On-Bepaald’ in Paviljoen Welgelegen, Provinciehuis, Haarlem

‘On-bepaald’, een tentoonstelling samengesteld in het kader van Kunstlijn 2021, toont beelden, installaties, tekeningen, schilderijen, tekst, van kunstenaars die in hun werk tegen de herkenbare realiteit aanleunen, hier vormen en concepten aan ontlenen, maar vervolgens wegbreken van de verwachting. Waar vanuit een helder of herkenbaar vertrekpunt vervreemding ons wacht. Waar het ontdekken centraal staat, en bestemming onbekend.

‘On-Bepaald’ toont werk van Demi Baltus, Ronald Boom, Helen Frik, Giovanni Giaretta, Cathelijn van Goor, Simone de Groot, Esther Jiskoot, Marianne Lammersen (alsmede gast-curator)

Het is mens-eigen te ordenen, te benoemen, in kaart te brengen, af te rasteren, te bepalen. Wanneer iets een naam heeft, heeft het bestaansrecht. Onbekend terrein is eng (hic sunt dracones), maar het onbekende geeft ook mogelijkheden, stelt vragen, overvalt en verrast.

Bij ‘On-bepaald’ wordt je logica bevraagd. In plaats van eraan te antwoorden, neem je als kijker een onverwachte afslag, of blijf je hangen in de in de potentie van wat kan zijn – het doel even kwijt, of in de wacht gezet.

De tentoonstelling mag een pleidooi zijn voor dat dwalen. Waar het richtingloze het wint van het doel.  Het mag een viering zijn van het onvermogen alles te vatten. De prettige leegte waar antwoorden (net) niet worden gegeven, een vorm nog geen vaste inhoud heeft, en woorden nog kleur mogen krijgen.

De deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstelling raken elk op hun eigen wijze aan deze thematiek. In een wereld waar regels, wetten, structuren de dienst uit maken zijn zij in staat de ‘logica’ te bevragen. Door een ontmoeting met en in hun werk. En verder, wanneer vragen in gedachten blijven zingen.

De tentoonstelling is geopend van 8 oktober t/m 17 december, ma-vr van 9.00 tot 17.00 

Tijdens het Kunstlijn weekend is de tentoonstelling geopend op zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00

De feestelijke opening staat vooralsnog gepland voor vrijdag 8 oktober, 17.00, in aanwezigheid van de kunstenaars, mits de richtlijnen van het RIVM dit toelaten. Kijk voor het laatste nieuws omtrent activiteiten en opening op de website van de Kunstlijn. 

Wanna get updates? Please leave your email.

Contact 
00 31 (0) 6 45 77 55 97
marianne_lammersen@hotmail.com

Studio
Nieuwe Vide
studioruimte 24A 
Minckelersweg 6
2031EM Haarlem 

© Marianne Lammersen. All rights reserved.
Webdesign by Sarkast Creatives